KNJIGA ALI DUŠA?

V prejšnjem blogu sem opisala, zakaj se v juniju nisem odločila za izdajo svoje prve knjige. Obljubila pa sem tudi, da bom enkrat kasneje povedala, kaj je bil glavni vzrok za to. In sedaj vam ga bom razkrila.

Je že res, da se je skoraj pri vseh procesih, ki so potrebni za izdajo knjige, zapletalo in zatikalo. Zdaj mi je jasno, zakaj je vse težilo k temu, da se vse upočasni in preveč »zavleče«, da bi bila knjiga izdana takrat, kot sem načrtovala. Zdaj mi je jasno, da je bil ves moj trud, da vse skupaj pohitrim in pospešim, zaman.

Ker je tako moralo biti. Ker mi je vesolje želelo sporočiti, da je v tem trenutku nekaj bolj pomembno od izdaje moje prve knjige. Da je trenutno bolj pomembno to, da svojo pozornost, energijo in svoj čas namesto knjigi posvetim prihodu nove duše. Kajti knjiga bi zahtevala celo mene. Tudi nov družinski član, ki je na poti, bo zahteval celo mene. In če bi se zdaj odločila za knjigo, se ne bi mogla v polni meri posvetiti prihodu in kasneje negi svoje druge hčerkice.

Nekaj mesecev pred načrtovano izdajo knjige sem začutila močen klic duše, naj končno že to izpeljem. Resnično sem čutila, da je to prava pot. Vendar vedno bolj kot so se zadeve v zvezi s knjigo zapletale, mi je srce začelo šepetati, da je zame preveč. Da je zame preveč naenkrat. Da se bom mogla odločiti samo za eno »stvar«. In odločila sem se za majceno bitjece, ki se razvija v meni. Ker mu želim dati brezpogojno ljubezen, pozornost in toplino. Ker mu želim dati najboljše, kar sem ta trenutek sposobna oziroma zmožna. Čeprav sem se mogla nečemu odreči, sem pomirjena, saj globoko v sebi čutim, da sem se odločila PRAV.