OSREDOTOČENOST

Pred nekaj tedni sem se kopala na plaži v enem izmed slovenskih primorskih mest. Res sem uživala. Možgane sem imela »na off«, brala sem knjige, plavala, se sladkala s sladoledom in še marsikaj.

Med sprehajanjem po plaži sem opazila kar nekaj nosečnic. Seveda se to ne bi zgodilo, če tudi sama ne bi bila ena izmed njih. Rekla sem si: »Sigurno sem pozorna nanje zato, ker tudi v meni raste čudovito bitje.«

Od nekod so mi v glavi začele odzvanjati besede, da opazimo in se osredotočamo na tisto, kar imamo ali pa na tisto, kar si želimo. Pri tem sem se spomnila tudi na to, da sem pred nekaj leti, ko sem si pozimi želela kupiti nove škornje, opazovala, kakšne škornje nosijo druge ženske. Pa ne zato, ker bi jim zavidala njihovo obutev. Sploh ne. To sem počela zgolj zato, da bi dobila idejo, kakšne škornje si želim oziroma kakšni so mi všeč.

Vendar se na določeno stvar ne osredotočamo vedno zavestno, ampak tudi podzavestno. Na primer, če smo samski in si močno želimo ljubečega partnerja, ob  tem pa imamo podzavestno prepričanje, da si ga ne zaslužimo, ga skoraj sigurno tudi ne bomo dobili. Morda ga bomo dobili, ampak ne takega, kot si ga mi želimo – ljubečega, nežnega in spoštljivega. Namreč šele, ko bomo mi takšni do sebe in ko bomo imeli v sebi prepričanje, da si prav takšnega partnerja tudi zaslužimo, šele takrat ga bomo dobili. In enako velja na vseh področjih, saj v svoje življenje vse privlačimo s svojimi podzavestnimi prepričanji in s svojo vibracijo, ki jo oddajamo.