POLETNA ČISTKA

Ta teden sem se lotila čistke po omarah. To pa zato, ker sem želela narediti prostor za vse stvari, ki jih bo kmalu potreboval naš novi družinski član.

Znebila sem se številnih reči – oblek, ki jih že zelo dolgo nisem nosila, knjig, ki jih že dolgo nisem brala in za katere tudi mislim, da jih nikoli več ne bom. Stran sem vrgla tudi kar nekaj starih revij, prtičkov iz blaga, ki nikoli niso bili v uporabi, številne hčerkine risbice, saj ji je res preveč, če bi hoteli vse shraniti za spomin.

Med samim odstranjevanjem že dolgo neuporabljenih predmetov sem se počutila odlično. Kar čutila sem, da je moje dihanje lažje in bolj polno. Kot da bi zaradi praznjenja omar in s tem prostorov, bolj z lahkoto napolnila svoja pljuča s kisikom.

Na koncu čistke se je nabral kaj zajeten kupček odvečne krame. Ob pogledu nanjo sem se počutila bolj lahkotno, sproščeno, predvsem pa svobodno. Svobodno zato, ker se mi je zazdelo, da me je vse ta šara dušila. In šele, ko jo imaš takole pred očmi, vidiš, kako so ti vsi ti neuporabni predmeti jemali prostor. Pa ne samo v fizičnem smislu, ampak tudi v psihičnem. Kajti vsakršno kopičenje nas duši, nam jemlje prostor in energijo. Zato sem se odločila, da bom čistko ob prvi priložnosti ponovno izvedla.