PREPUSTIMO SE TOKU DOGODKOV

Včasih ne gre vse po naših načrtih. Včasih si želimo nekaj izpeljati, pa nam okoliščine tega ne dopustijo. Vam je to kaj znano? Meni je.

Ravno te dni se mi je namreč zgodilo, da sem nekaj hotela opraviti, pa ni šlo. Določeni ljudje, ki sem jih klicala, niso dvignili telefona ali pa mi niso odgovorili na elektronsko pošto. V nekem trenutku sem se zaradi tega počutila nemočno, ujeto v stanje situacije, nad katero nisem imela nikakršnega vpliva. Kljub temu, da sem si stvar še tako močno želela narediti, je nisem mogla.

Sprva so se mi po glavi začele poditi čudne, celo malo negativne misli o tem, da te določene stvari ne bom izpeljala. Čez nekaj časa pa sem si rekla: »Eva, prepusti se toku dogodkov. Prepusti se toku življenja. Vse je točno tako, kot mora biti in vse se bo dobro izteklo.«

Te misli so me nekako pomirile in zatem sem počela čisto druge stvari. Kmalu po tistem, ko sem se nehala oklepati tega, da hočem točno to stvar točno zdaj izpeljati in ko sem vse skupaj »spustila«, sem dobila dva vrnjena klica, ki sta ne dolgo nazaj zvonila v prazno.

Zato se nam ne splača obremenjevati s tem, zakaj nekaj ne steče po naših načrtih oziroma zakaj se ne odvija vse tako, kot smo si zamislili. Namesto tega svoje misli raje osredotočimo na to, da je vse točno tako, kot mora biti in da se bo vse odvilo v najvišje dobro nas in vseh vpletenih.

Eva Dobovičnik

Comments are closed.